jordbærsalat-med-pinjekernerjordbærsalatsommersalat
Med årene er jeg blevet mere og mere glad for vegetariske retter. Da det i går var det mig, der stod for madlavningen, blev menuen derfor også uden kød i form af en lækker tomattærte og denne sommerlige jordbærsalat med ristede pinjekerne og hyldeblomstdressing. Jeg har fået opskriften af min veninde Julie og den bliver helt klart en genganger i mit opskrift repertoire fremover. Den er simpelthen så lækker, let og frisk og det søde hyldeblomstdressing mikset med de saltede pinjekerner sætter lige prikken over i’et. Her kommer opskriften…

Salat:
– 150 gram hjertesalat
– 2 håndfulde friske spinatblade
– 250 gram jordbær
– 30 gram pinjekerner
– Salt
– 1 spsk koncentreret hyldeblomstsaft

Hyldeblomstdressing:
– 2 spsk olivenolie
– 2 tsk fintreven citronskal
– 1 spsk friskpresset citronsaft
– 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde:
1. Skyl spinatbladende og salaten og bræk den i mindre stykker.
2. Rist pinjekernerne på en varm pande og når de er gyldenbrune tilsættes hyldeblomstsaften og lidt salt. Når hyldeblomstsaften er fordamper hældes de over på en tallerken, så da kan køle af.
3. Skær jordbærrene i kvarter og bland dem i salaten.
4. Ryst dressingen sammen og hæld den over salaten lige inden serveringen.
5. Bon appétit!

Mangler I inspiration til flere lækre sommersalater? I så fald kan jeg anbefale jer DENNE vandmelonsalat og DENNE citrus/mynte salat.

blog, københavn, high-streetOver the years I have become more and more fond of vegetarian dishes. Since I was the one making dinner last night I also choose to make a dish without meat. I made a delicious tomato pie and this Summery strawberry salad with roasted pine nuts and elderflower dressing. I’ve got the recipe from my friend Julie and it is SO good, so I’m definitely going to make it over and over again! It’s light and fresh and the sweet elderflower dressing mixed with the salty pine nuts just put the icing on the cake. Here is the recipe…

Salad:
– 150 grams of lettuce
– 2 handfuls of fresh spinach leaves
– 250 grams of strawberries
– 30 grams of pine nuts
– Salt
– 1 tbsp concentrated elderflower juice

Elderflower Dressing:
– 2 tablespoons olive oil
– 2 teaspoons finely grated lemon zest
– 1 tablespoon freshly squeezed lemon juice
– 2 tbsp concentrated elderflower juice

Procedure:
1. Wash the spinach leaves and the salad and cut it into smaller pieces.
2. Roast the pine nuts in a hot pan and add elderflower juice and a little salt when they’re golden brown. When the elderflower juice has evaporated put them on a plate, so they can cool down.
3. Cut the strawberries into quarters and mix them into the salad.
4. Shake the dressing together and pour it over the salad just before serving.
5. Bon appétit!