spinat-vaflervaffel-sandwichvafler-spinat

Lige siden jeg var lille, har jeg elsket vafler. Både som dessert med syltetøj og sukker, til morgenmad med skyr og friske bær eller til frokost med hytteost, æg og avokado (find opskriften HER). Nu har jeg fundet på en ny version med spinat, som er yderst populær herhjemme. Den er både lækker til frokost eller som forret/snack, når man får gæster. Til en forandring har jeg skåret vaflen ud, så den mest af alt minder om en lille hjerteformet sandwich. De er tilmed virkelig nemme at lave.

Opskrift på rugvafler med spinat, 3 (hele) styks : 
– 1 æg
– 1 dl rugmel
– 1,5 dl mælk
– En håndfuld friske spinatblade
– En knivspids salt
– 0,5 tsk bagepulver
– Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:
1. Tænd vaffeljernet så den kan blive varmt, mens du laver vaffeldejen.
2. Pisk æg, mælk, rugmel, salt og bagepulver sammen i en skål, tilføj spinatbladene og blend derefter det hele, til det får en ensartet masse.
3. Tilfør lidt smør på siderne af vaffeljernet, så vaflerne får en lækker sprød overflade.
4. Skær vaflerne ud og anret med pesto, røget laks, avokado og hytteost. Bon appétit! ;)

blog, københavn, high-street

I have loves waffles, ever since I was a little girl. Both served as a dessert with jam and sugar, for breakfast with yogurt and fresh berries or for lunch with cottage cheese, eggs and avocado (find the recipe HERE). Now I have made a new version with spinach. It is both delicious for lunch or as a starter/snack when you have guests over for dinner. For a change, I cut the waffles, so the most of all resembles a small sandwich. In addition they are really easy to make.

Recipe for rye waffles with spinach, 3 pieces:
– 1 egg
– 1 cup of rye flour
– 1,5 cup of milk
– A handful of fresh spinach leaves
– A pinch of salt
– 0.5 tsp baking powder
– Butter for frying

Here’s how you do it:
1. Turn on the appliance so that it can become hot while you make the waffle batter.
2. Add egg, milk, rye flour, salt and baking powder to a bowl and mix it together, add the spinach leaves and blend it together.
3. Add a little butter on the sides of the waffle iron, so the wafers get a delicious & crispy surface.
4. Cut out the waffles and arrange with pesto, smoked salmon, avocado and cottage cheese. Bon appétit! ;)